2. nov 19:00

ARE KALVØ & ESPEN BERANEK HOLM: PRATAGRAF // NYTT SPILLESTED: REDNINGA

Varighet: 2 timer Pause: Nei

Espen Beranek Holm og Are Kalvø forener krefter med et knippe særs dyktige jazzmusikere: Jon Balke, gitarist Hedvig Mollestad og perkusjonist Ole Mofjell.


Målet? En ellevill utforskning av språk, rytmer, humor, satire, dypsindighet og latterlighet. 


Batagraf+prat=Pratagraf. I ønsket om å skape en møteplass mellom samtidssatire og improvisert, rytmisk musikk, oppsto Pratagraf som et eksperiment i 2009.

Nå er Pratagraf en forskningsstasjon for rytmer og språk, en møteplass, og ikke minst, en lekeplass, hvor det verbale strekkes mot det abstrakte, det musikalske mot det latterlige, det satiriske mot det dypsindige.


Sceneoppsettet er enkelt: to forfattere på hver sin barkrakk, musikere i en halvsirkel, magien som oppstår, i mellomrommene. Lytteren og tilskueren trekkes inn i et eget univers, hvor særegen og vakker musikk virvles ut og sjongleres med mesterlig presisjon, det er atmosfærisk, det er rytmer med personlighet, som snakker til deg, det er humoristisk og alvorstung lyrikk, det swinger, det groover, det trekker i alle retninger, men mest av alt er det underfundig, tidvis absurd, og meget slagkraftig. En vei til berøring, forståelse – og latter.


Varighet: 2 timer

Pause: Nei