Ludwig van Beethoven 250 år

Stor jubileumskonsert med fullt symfoniorkester!

Det er 250 år siden en av de aller største komponistene i musikkhistorien ble født. Ludwig van Beethoven blir feiret over hele verden, og vi feirer ham med noen av hans viktigste orkesterverk.

Beethoven skrev musikken til skuespillet Egmont av Goethe der greven av Egmont dømmes til døden for å kjempe for friheten. Selv om skuespillet ikke spilles så ofte, hører ouverturen til Beethovens mest fremførte. Beethovens fiolinkonsert er en av romantikkens aller mest berømte konserter med solist og en av de oftest fremførte fiolinkonsertene overhodet.

I symfoni nr 7 er fjerdesatsen er så intens at noen av de første tilhørerne mente Beethoven måtte ha vært beruset, mens andre mente at han nå var klar for galehuset. Selv mente Beethoven symfonien var en av hans beste.

Musikken til Beethoven vil bli fremført lenge etter at vi som lever i dag er borte. Det er de unge skal bringe kulturarven videre. Vi har fått med oss et fremragende symfoniorkester bestående av håndplukkede unge musikere fra Norges musikkhøgskole.

Varighet: Ca 2 timer

Pause: Ja