ANJA HAMMERSENG-EDIN: TALENTETS INDRE KAMP

BORRE IF HÅNDBALL OG FALK HÅNDBALL INVITERER TIL FOREDRAGET

TALENTETS INDRE KAMP


Anja Hammerseng-Edin er en av Norges beste håndballspillere. Hun inspirerer deg til å være modig og gir deg styrke til å se muligheter i stedet for begrensninger!

Gjennom sin tid som håndballspiller har Anja fått møte tusenvis av ungdom, trenere og foreldre som på hver sin måte har bidratt til innholdet i dette foredraget.

Dette er den rå virkeligheten. Historiene er ekte. Følelsene er ekte. Dette er foredraget om talentene som kjemper hver sin indre kamp. Som tror de må kjempe den alene, og som tror de er alene med følelsene de innehar.

Disse spillerne har foreldre og trenere som på hver sin unike måte gir dem tilbakemeldinger. De aller fleste med intensjon om å hjelpe. Bidra til sportslig vekst. Og i mange tilfeller – bidra til at den neste landslagsspilleren vokser frem.

Anja har møtt enormt mange voksne med store ambisjoner for akkurat sitt talent. Som av og til blir nettopp det – den neste landslagsspilleren, og som i andre tilfeller blir lasset med trening, skader, motivasjonsbrist, og depresjon som en følge av frykten for å skuffe sine støttespillere.

Og mange unge spør seg selv: Hva er egentlig godt nok? I et samfunn hvor vi daglig får høre at vi må utvikle oss, kan det være vanskelig å tro at vi noensinne er gode nok. Mange lever i et jag etter noe mer. Uten helt å vite hvorfor.

Dette foredraget er laget for å sette ord på tankene og følelsene idretten drar med seg. Og for å bidra til en måte å håndtere dem på. Det finnes utallige foredrag rundt idrettspsykologi og teknikker som kan benyttes for å håndtere ulike idrettsutfordringer. Det er bra, og noen teknikker vil du også se her, men det viktigste budskapet i foredraget er de reelle følelsene og problemstillingene utøverne kjemper med.

Viktige spørsmål som blir tatt opp i foredraget: 

1) Hva er et talent? 

2) Hva er forskjellen på talent og identitet? 

Og kanskje det viktigste spørsmålet: 

3) Hvordan påpeker vi voksne denne forskjellen?


Foredraget passer spesielt godt for alle typer idrettslag - ikke minst for trenere og foreldre, men også for andre aktiviteter der barn og unge skal prestere og utvikle talent.

GRUPPERABATT/TILSENDT FAKTURA

Foreninger/klubber/lag får rabatt ved bestillinger over 20 stk. (200 for voksne og 150 for barn). Send bestilling gjennom "Kontakt arrangør" under linken til billettbestilling i TicketCo - eller send mail direkte til Bakkenteigen kulturhus: linda.berglund@horten.kommune.no. Faktura vil da sendes etter nærmere avtale.